Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Malta

In januari waren we een week op Malta, met hele mooie foto momenten, één wil ik alvast delen: een panorama vanaf de hoofdstad Valetta, in 2018 culturele hoofdstad van Europa, net als Leeuwarden.

De zon kwam in de namiddag van 21 januari nog even heel spectaculair tevoorschijn en gaf vanaf de muren van Valetta een bijzondere blik op het aan de overkant liggende Sliema en links op Manoel Island, ‘s avonds ging het stormen, dat is aan de wolken wel te zien!

Klik op de foto om het panorama via Gigapan te bekijken!

Learn More

Vogels in de polder

Als je denkt dat in polder Arkemheen alleen watervogels zijn, dan heb je het mis. Op een zaterdagmorgen in februari zag ik naast de vele ganzen, kieviten, zwanen, eenden en meerkoeten ook kemphanen, grote zilverreiger en natuurlijk de blauwe reiger.

Maar ook zangvogels voelen zich thuis in de lage bosjes en het riet, zo zag ik koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes, winterkoninkjes, mussen waaronder de heggemus, en de prachtig gekleurde putters.

Hieronder aan aantal foto’s die ik er toen heb gemaakt:

Learn More

Rode bekerzwam

Ze zijn er weer, de prachtige rode bekerzwammen in het Harderbos.

De rode bekerzwam, ook wel vermiljoenbekerzwam of rode kelkzwam, (Sarcoscypha coccinea) is een zeer zeldzame paddenstoel die in het vroege voorjaar voorkomt op begraven takjes van de els, wilg en verteerd loofhout in loofbossen op vochtige, voedselrijke grond. De zwam kan 3 – 6 centimeter groot worden (Wikipedia)

Learn More

De laatste loodjes…

De herfst loopt op z’n einde, begin december en het is mistig en regenachtig in het bos, de laatste blaadjes aan de bomen zullen nu wel spoedig naar beneden dwarrelen….

Alles komt tot rust in de natuur, en dat zorgt ook voor sfeervolle foto’s.  Zelf vind ik zwart-wit ook heel mooi passen bij deze tijd….

Learn More

Libelle en waterjuffer

Om deze tijd van het jaar kom je ze massaal tegen, vooral op een warme zomermiddag bij het water. Ze zijn directe familie van elkaar.
Libellen zijn ongelijkvleugelig, de achtervleugels zijn breder dan de voorvleugels en waterjuffers zijn gelijkvleugelig. Verder is het onderscheid gemakkelijk te maken als de vleugels in rust zijn, de waterjuffer vouwt zijn vleugels samen achter zijn rug, de libel spreidt ze juist uit.

Learn More

Putter Polder

Zaterdag 6 mei, op deze prachtige voorjaarsdag trek ik er op uit met mijn nieuwe aanwinst, een 150-600 mm telelens, en het doel is de Putter polder, gelegen ten noorden van de bekende Arkemheen polder. In de Putter polder is net als in Arkemheen nog een werkend stoomgemaal, alleen is deze een stuk kleiner en minder vaak toegankelijk.

De Putter polder is erg vogelrijk, vooral veel ganzen verblijven er op de natte weilanden, en er lopen nu heel veel ganzenkuikens rond.
Erg vermakelijk zijn ook de wasbeurten die de vogels houden…

Learn More

Natuurpark Lelystad

Een leuke en leerzame plaats, zeker om er met (klein)kinderen naar toe te gaan, er is ook een bezoekerscentrum en een café, dus voor de inwendige mens kan ook worden gezorgd, hieronder een paar foto’s die ik maakte tijdens een bezoek met onze kleinzoon Ezra op 29 april

Learn More