Wings Tips

Op deze pagina verzamel ik wetenswaardigheden, handige links etc.

Alle WINGS PLATINUM tutorials kun je vinden op mijn speciale LEREN site!

Erg handig bij deze hobby is een actief forum, waar gebruikers vragen kunnen stellen waarop anderen mogelijk al een antwoord hebben! 

AV Stumpfl Forum

Het forum van AV Stumpfl Nederland, in samenwerking met de S.G.G.

High Definition AV Forum

Het eeste NL forum voor Wings gebruikers, opgezet door Joris Lange

Duitstalig AVStumpfl-Forum

Het officiële AVStumpfl forum waar gebruikers vragen kunnen stellen, hoewel Duitstalig is het zeker de moeite waard om bij vragen daar eens een kijkje te nemen.
Er bestaat zelfs een kans dat software- ontwikkelaar Christoph Hilger zelf de gestelde vraag beantwoord!
Verder is de Duitse Wings goeroe Dieter Hartmann vaak paraat

Stumpfl gebruikersgroep in Nederland

De op één na grootste vereniging op het gebied van audio-visuele producties binnen Nederland. Zij probeert het persoonlijk contact tussen gebruikers van Stumpfl apparatuur en programmatuur te versterken, met als doel betere series te maken door uitwisseling van technische ‘know how’. De SGG heeft zich sinds haar oprichting in 1991 ontwikkeld tot vrienden-club van audio-visuele hobbyisten die gemeen hebben dat ze met  Stumpfl apparatuur of het (betaalde) Wings programma werken.

Het ledenbestand bestaat uit een divers gezelschap, variërend van professionele producenten tot beginnende amateurs. Kenmerkend is de uitstekende onderlinge band tussen de leden die veel praktijk ervaringen uitwisselen.

NVBG

De Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid is het platform voor de amateur AV-maker en geluidenthousist. De vereniging organiseert o.a. festivals, beheert een groot geluidenarchief en heeft ook 11 regionale clubs, waar leden elkaar kunnen ontmoeten.

NVBG