Libelle en waterjuffer

Om deze tijd van het jaar kom je ze massaal tegen, vooral op een warme zomermiddag bij het water. Ze zijn directe familie van elkaar.
Libellen zijn ongelijkvleugelig, de achtervleugels zijn breder dan de voorvleugels en waterjuffers zijn gelijkvleugelig. Verder is het onderscheid gemakkelijk te maken als de vleugels in rust zijn, de waterjuffer vouwt zijn vleugels samen achter zijn rug, de libel spreidt ze juist uit.

Putter Polder

Zaterdag 6 mei, op deze prachtige voorjaarsdag trek ik er op uit met mijn nieuwe aanwinst, een 150-600 mm telelens, en het doel is de Putter polder, gelegen ten noorden van de bekende Arkemheen polder. In de Putter polder is net als in Arkemheen nog een werkend stoomgemaal, alleen is deze een stuk kleiner en minder vaak toegankelijk.

De Putter polder is erg vogelrijk, vooral veel ganzen verblijven er op de natte weilanden, en er lopen nu heel veel ganzenkuikens rond.
Erg vermakelijk zijn ook de wasbeurten die de vogels houden…

Natuurpark Lelystad

Een leuke en leerzame plaats, zeker om er met (klein)kinderen naar toe te gaan, er is ook een bezoekerscentrum en een café, dus voor de inwendige mens kan ook worden gezorgd, hieronder een paar foto’s die ik maakte tijdens een bezoek met onze kleinzoon Ezra op 29 april