Malta

In januari waren we een week op Malta, met hele mooie foto momenten, één wil ik alvast delen: een panorama vanaf de hoofdstad Valetta, in 2018 culturele hoofdstad van Europa, net als Leeuwarden.

De zon kwam in de namiddag van 21 januari nog even heel spectaculair tevoorschijn en gaf vanaf de muren van Valetta een bijzondere blik op het aan de overkant liggende Sliema en links op Manoel Island, ’s avonds ging het stormen, dat is aan de wolken wel te zien!

Klik op de foto om het panorama via Gigapan te bekijken!

Vogels in de polder

Als je denkt dat in polder Arkemheen alleen watervogels zijn, dan heb je het mis. Op een zaterdagmorgen in februari zag ik naast de vele ganzen, kieviten, zwanen, eenden en meerkoeten ook kemphanen, grote zilverreiger en natuurlijk de blauwe reiger.

Maar ook zangvogels voelen zich thuis in de lage bosjes en het riet, zo zag ik koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes, winterkoninkjes, mussen waaronder de heggemus, en de prachtig gekleurde putters.

Hieronder aan aantal foto’s die ik er toen heb gemaakt:

Rode bekerzwam

Ze zijn er weer, de prachtige rode bekerzwammen in het Harderbos.

De rode bekerzwam, ook wel vermiljoenbekerzwam of rode kelkzwam, (Sarcoscypha coccinea) is een zeer zeldzame paddenstoel die in het vroege voorjaar voorkomt op begraven takjes van de els, wilg en verteerd loofhout in loofbossen op vochtige, voedselrijke grond. De zwam kan 3 – 6 centimeter groot worden (Wikipedia)